luni, 17 septembrie 2012

RESVERATROL – ŞI LA CULESUL VIEI !

Deoarece bolile cardiovasculare se numără printre principalele cauze de deces, interesul științei s-a îndreptat către substanţele active care protejează sănătatea inimii. Unul dintre compuşii cei mai promiţători din ultimii ani este resveratrolul, care este o componentă naturală a unor legume şi fructe. Acesta poate fi găsit în alune, cacao, dar cea mai cunoscută sursă este vinul roşu, deoarece pielea strugurilor roşii este una dintre cele mai bogate surse ale sale.

  • Se ştia deja că resveratrolul este benefic pentru sănătatea inimii, însă un studiu recent realizat în Spania a furnizat rezultate uimitoare. La acest studiu au luat parte persoane care prezentau un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare (de ex. din cauza diabetului zaharat sau a nivelului ridicat de colesterol). Un grup a primit placebo, fără substanţe active, al doilea grup a primit un supliment alimentar pe bază de struguri, bogat în resveratrol, iar al treilea, acelaşi supliment, dar fără resveratrol, pe lângă tratamentul adecvat pe care îl urmau (de ex. tratamentul pentru a reduce nivelul zahărului din sânge sau al colesterolului). Subiecţii au fost urmăriţi timp de un an şi, în final, rezultatele i-au surprins chiar şi pe doctori. În cazul persoanelor examinate care au primit suplimentul alimentar ce conţinea resveratrol, valorile rezultatelor erau semnificativ mai mici în ceea ce priveşte inflamaţia şi ateroscleroza decât în cazul grupului de control, ceea ce arăta că, în cazul lor, riscul bolilor cardiovasculare a scăzut. Şi toate acestea, fără efecte secundare ! Acest lucru ne indică faptul că suplimentele alimentare care conţin resveratrol pot avea, de asemenea, un rol recunoscut în terapiile pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.

  • Acest studiu susține, de asemenea, faptul că utilitatea resveratrolului este influențată de modul în care ajunge în organism. Acesta poate fi cel mai bine absorbit din fructe și vin, deoarece în acestea poate fi găsit în mod natural, în acelaşi timp însă este extrem de dificil de consumat din aceste surse o cantitate atât de mare încât să furnizeze un cuantum suficient de resveratrol. În suplimentele alimentare moderne, resveratrolul nu se află ca o substanţă de sine stătătoare, ci "într-o stare apropiată de cea naturală", de exemplu, împreună cu sâmburii de struguri, ceea ce asigură cea mai eficientă absorbție și utilizare.

  • Mai multe studii pe animale s-au încheiat cu concluzia că durata de viață a subiecților care au primit o dietă cu un conținut ridicat de calorii, bogată în grăsimi şi suplimentată cu resveratrol a fost mult mai mare decât cea a animalelor care au primit, de asemenea, o dietă bogată în calorii, dar fără resveratrol (apropiată unui regim alimentar normal). Resveratrolul nu numai că a avut un impact direct asupra duratei de viaţă, dar, de asemenea, şi unul indirect, deoarece a redus în mod eficient consecinţele unei astfel de diete, cum ar fi apariţia steatozei (ficatului gras) sau a diabetului zaharat. Probabil acesta este efectul pe care îl putem constata în cazul francezilor, la care numărul pacienților care suferă de boli cardiovasculare este mult mai scăzut, în ciuda regimului lor alimentar, bogat în grăsimi saturate, datorită efectului protector al resveratrolului din vin.


Noi am subliniat aici doar câteva studii, inclusiv cel mai recent, care susțin impactul benefic al resveratrolului asupra sănătății sistemului cardiovascular, dar această listă nu este nici pe departe completă. Dacă şi d-voastră doriți, de asemenea, să faceţi ceva pentru a vă proteja inima, luaţi în considerare consumul unei cantităţi suplimentare de resveratrol, pe lângă un regim alimentar echilibrat! Utilizând produsul de o calitate excelentă, Resveratrol PLUS, fabricat de CaliVita, vă puteți acoperi cu ușurință cantitatea de resveratrol administrată în studiul spaniol cel mai recent!