miercuri, 5 septembrie 2012

De ce am ales sa ies din cursa de soareci

De ce am ales sa ies din cursa de soareci 


Tudorita TARNITA 

Exista mai multe motive pentru care m-am decis sa va împartasesc aceste gînduri. În fiecare zi, fiecare dintre noi ne-am obisnuit sa facem diferite alegeri, iar unele dintre acestea ne pot influenta sau schimba radical viata. De multe ori însa, ne este teama sa luam decizii, frica de a pierde este mai mare decît dorinta de a cîstiga. Ne este teama sa renuntam la confortul cotidian si sa ne îndreptam pe carari necunoscute. Ne-am obisnuit cu traiul nostru caldut, chiar daca banii sînt din ce în ce mai putini si nu ne ajung de la o luna la alta. Nu reusim sa ne desprindem din gogoasa de omida pentru a deveni fluturi, nu reusim sa iesim din cursa de soareci pentru a trai cu adevarat fericiti.
Uneori, ma gîndesc la faptul ca nu am primit o educatie în acest sens, am fost învatati sa ne pastram un loc de munca decît sa facem o afacere profitabila, care sa ne schimbe viata. Poate tocmai din acest motiv, am ajuns un popor care pribegeste pe meleaguri straine si un neam de saraci la masa bogata a alesilor nostri. Desi avem dreptul de a alege, nu mai avem capacitatea de a decide ce sa facem cu aceasta libertate. Dincolo de aceasta realitate sumbra însa, am întîlnit si oameni care si-au asumat responsabilitatea propriei vieti si au avut curajul de a cîstiga. Sînt oameni care au parasit zona de confort si frica de a pierde pentru ca au ales sa faca o schimbare. Acesti oameni au lasat în urma traditionalul loc de munca si au început sa construiasca retele, adevarate conducte spre succesul financiar. Ei au înteles mai devreme decît altii ca Network Marketingul este cheia iesirii din criza si oportunitatea unei vieti fericite, lipsita de grija zilei de mîine.





Fii propriul tau sef

Multi Level Marketing (MLM ) sau Network Marketingul reprezinta la ora actuala cea mai promitatoare perspectiva financiara din lume si presupune munca într-o echipa, o retea pe care fiecare si-o poate construi. Este o afacere a prieteniei, în care succesul tau depinde de succesul celor pe care tu îi ajuti. Daca la locul de munca erai într-o permanenta concurenta cu ceilalti colegi si în dispute interminabile cu seful, în Network Marketing esti propriul tau sef, iar echipa cu care vrei sa colaborezi este formata din oameni apropiati, rude, prieteni, colegi, sau cunostinte ale acestora. Toti au acelasi scop ca si tine, de a-i ajuta pe cei din jur, iar din samînta pe care au semanat-o sa culeaga roadele unei afaceri prospere.
Ce poate fi mai frumos si mai nobil ca, în fiecare dimineata cînd te trezesti, în loc sa te încrunti la gîndul ca vei vedea din nou la birou aceleasi mutre acre, sa te întrebi simplu, pe cine sa mai ajut astazi sa fie fericit alaturi de mine, în afacerea viitorului? Te-ai gîndit vreodata ca independenta ta financiara si, implicit bunastarea familiei tale depind doar de o schimbare în viata ta? Totul depinde de dorinta noastra de a iesi din cursa de soareci în care ne zbatem fara sens de atîta vreme. Daca ne-am saturat sa vegetam si sa fim spectatorii propriei noastre identitati, haideti sa parcurgem împreuna drumul spre împlinirea visurilor noastre. Pas cu pas, de la o zi la alta, vom reusi împreuna sa învatam ce înseamna succesul în afaceri, cum sa ne construim o retea si cum sa ne sponsorizam oamenii alaturi de care lucram. Vom învata cum sa devenim lideri si cum sa evitam eventualele greseli, vom uita sa alergam în cautarea unui nou loc de munca si vom fi adevarati constructori de retele. Daca altii au reusit sa fie astfel bogati, cu siguranta vom reusi sa facem si noi acelasi lucru.